Header Ads

Hava durumu uygulamasi android mobil cihazlar icin
Son Dakika
recent

Şehitlerin Memleketleri Belli Oluyor - AsyaHaber-



Türkiye son yılların en acı olayıyla sarsıldı. İdlib'de Esed güçleri, Rusların hava desteğiyle bölgedeki TSK unsurları hedef aldı. Şehit haberlerine ilişkin son dakika açıklamayı Hatay Valisi Rahmi Doğan yaptı. İlk açıklamada 9 olan şehit sayısı hızla arttı ve 33'e yükseldi. Çok sayıda askerimiz de yaralı. İdlib şehitlerinin isimleri ailelerine haber verildikçe açıklanıyor. Şu ana kadar ismi ve memleketi açıklanan şehitlerimiz ve yarım kalan hikayeleri şöyle: 
Uzman Çavuş İbrahim Tüzel  (24) / Mersin
İdlib'de düzenlenen hava saldırısında şehit olan 33 askerden Uzman Çavuş İbrahim Tüzel 24 yaşındaydı. İbrahim Tüzel'in Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşayan ailesine verildi. 
Erdemli Kaymakamı Avni Kula ile beraberindeki heyet, sabah saatlerinde, acı haberi şehit Uzman Çavuş İbrahim Tüzel'in Alibeyli Mahallesi'nde oturan babası Şuayip ile annesi Gülten Tüzel'e verdi. 7 kardeş olan Tüzel'in babaevi, Türk bayraklarıyla donatıldı. Tüzel ailesinin yakınları ve komşuları da taziye için eve geldi. Şehit Uzman Çavuş İbrahim Tüzel'in cenazesinin, Erdemli'de toprağa verileceği öğrenildi. 
Onbaşı Turgut Burkay Korkmaz (23) / Antalya 
 İdlib şehitlerinden Piyade Uzman Onbaşı Turgut Burkay Korkmaz 23 yaşındaydı. 
Şehit Turgut Korkmaz'ın Antalyalı olduğu öğrenildi. Şehidin haberi Finike ilçesinde yaşayan ailesine verildi. 
Yüzbaşı Süleyman Şahin - Afyonkarahisar
Şehit olan 33 askerden Yüzbaşı Süleyman Şahin 35 yaşındaydı. Şehidin acı haberi Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesindeki yakınlarına verildi. Yüzbaşı Şahin'in anne ve babasının, şehidin çocuklarına bakmak için Ankara'ya gittiği, acı haberi de burada aldıkları öğrenildi. 
Uzman Onbaşı Ahmet Saygılı - Kahramanmaraş
23 yaşındaki şehidimiz Uzman Onbaşı Ahmet Saygılı Kahramanmaraş'taki evine şehadet haberi ulaştı. 
Şehidin Türkoğlu ilçesi Beyoğlu Mahallesi'ndeki babaevine gelen Kaymakam Gürbüz Saltaş, Türkoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Bozdoğan ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mete Pekmez, şehadet haberini anne Ayşe ve baba Hüseyin Saygılı'ya verdi.
Şehidin ailesi ve yakınlarını, askeri yetkililer ile mahalle sakinleri teskin etti. Saygılı ailesinin evine ve sokağına Türk bayrakları asıldı, sokağa taziye çadırı kuruldu. Bu arada, 7 kardeş olan Ahmet Saygılı'nın 3 kardeşinin de Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olarak çeşitli yerlerde görev yaptığı öğrenildi. 
Piyade Uzman Onbaşı Ali Taşöz - Kayseri
Şehidimiz Piyade Uzman Onbaşı Ali Taşöz 24 yaşındaydı. Acı haberi Kayseri'nin Develi ilçesinde bulunan baba evine ulaştı.
Acı haberin alınmasının ardından şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı.
Develi Kaymakamı Murat Duru, şehidin baba evini ziyaret ederek aileye taziye dileklerini sundu.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.